Ian D’agata giudica i due rosati Murgo

Ian D’Agata è il direttore dell’Accademia Internazionale del vino, fondata a Roma nel 2002 come luogo d’incontro per estimatori del vino. Dopo aver scritto per oltre 25 anni, è stato giudicato nel 2007 come miglior giornalista italiano dei vini. Quest’anno ha assaggiato i rosati di casa nostra di cui riportiamo il suo parere qui di seguito:

ETNAROSATO2015   Murgo            Etna Rosato 

Bright orange-tinged pink. Stone fruit and banana on the fresh nose. Then clean and fresh with simple, straightforward flavors of spicy red berries lifted by the noteworthy, vibrant acidity. I found this to lack a little character, a rarity for Murgo wines, which are usually quite flavorful.

— Ian D’Agata          87       Ian D’Agata   2016+ Not Available       Apr 2016

 

BRUT-ROSE-MURGO2012   Murgo            Brut Rosé Metodo Classico Murgo          

Bright copper-tinged pink. Knockout aromas and flavors of red berries, nectarine, minerals, herbs and orange peel. Creamy but with juicy verve and lovely floral lift extending the stone and citrus fruit flavors on the long back end. Outstanding; this is the best Rosato bubbly from Murgo I have memory of.

— Ian D’Agata          92       Ian D’Agata   2016 – 2020           Not Available           Apr 2016

By | 2016-12-09T10:36:53+00:00 20,aprile 2016|0 Comments